lauantai 5. marraskuuta 2011

Ananas on arka asia

Life (nanananana)
Life is life (nanananana)
Labadab dab dab life (nanananana)
Liiiiiiiife (nanananana)

Kirsikka sai päähäni ajatuksen liekitetystä ananaksesta ja minä puolestani sain päähäni tuon kappaleen tuossa yllä, koska meinaan joka kerta kirjoittaa ananaksen ylimääräisillä nanananananallilla.

Kysyttyäni mieheltä tänään ainakin kymmenen kertaa "haluaksä, että mä teen liekitettyjä ananaksia nyt", sain lopulta myöntävän vastauksen. Jankkaamisella on mahtava voima ja lähes välitön vaikutus.

Liekitys oli niin nopeasti ohi, etten ehtinyt napata kuvaa. Eikä ollut arka asia tämä ananaksemme, vaan mielettömän hieno. Sinistä liekkiä ja kaikkea.

Mutta aroista asioista (ja muista kappaleista) puhuen. Kävin tässä tekemässä pitkästä aikaa tarjoilukeikan. Oli ihanaa taas verestää vanhoja muistoja ja taitoja sekä olla vähän aikaa aikuisten kesken. Keikassa ei siis ollut mitään vikaa, mutta ai, miten minua sieppasi erään asiakkaan käytös.

Keräsin pöydistä likaisia kahvikuppeja ja kakkulautasia tarjottimelle, ja pöydän päässä istuneet miehet olivat avuksi ojentamalla minulle omat kuppinsa ja kipponsa. Eräs miehistä piti kuppiaan pitkään ilmassa, otin sen vastaan. Sillä hetkellä, kun molemmat käteni olivat täynnä, mies sanoi "onko kukaan sanonut sulle, että olet todella ihastuttava". Ehdin juuri väistää miehen kouraa, joka yritti tavoittaa takamustani, mutta osuikin väistöliikkeen ansiosta alaselkääni. "Mmmh, joo-o. On sanonut." Äkkiä pois paikalta!

Toisenlaisessa tilanteessa olisin voinut olla kipakampi, mutta halusin kunnioittaa tilaisuutta ja muita vieraita, vaikka kyseinen asiakas ei itse asiassa varsinainen juhlavieras ollutkaan. Paikkana ei myöskään ollut yömyöhäinen baari eikä mies ei ollut kännissä. En yksinkertaisesti halunnut nostaa metakkaa. Voi miten mielelläni olisin antanut takaisin samalla mitalla! "Joo, on sanottu. Onko kukaan sanonut sulle, että olet vastenmielinen kääpiö?"

Näitä tällaisia vatipäitä mahtuu kolmetoista tusinaan eikä tämä todellakaan ollut ensimmäinen kerta, mutta ihmettelen silti, mikä ihmeen viehätys on taputella takalistolle. Saako siitä joku ihan oikeasti jotain säväreitä? Entä luuleeko joku tuolla tavalla kommentoiva oikeasti saavuttavansa sillä jotakin muuta kuin raivoa? "Uuh, miten ihanasti sanottu. Olet niin ihana ja nokkela, että jätän mieheni ja kaksi lastani aivan saman tien."

Mut älä pure mun ananasta
Älä pure mun ananasta 
Ananas on arka asia

1 kommentti:

Kirsikka kirjoitti...

Liekityksen kanssa pitää olla nopsa ja ketterä, että ehtii työntää objektiivin tuleen...

Olisit nyt ees myöhemmin käynyt kaatamassa kahvia sen äijän päälle.