torstai 3. marraskuuta 2011

Kyllähän tässä ehtii

Tammikuussa sain kuningasidean tämän vuoden joulukorttikuvaa varten, mutta kuva jäi ottamatta. Nyt olisi oiva hetki tilata kortit, mutta tuo kuva ja asetelmassa melko oleellinen lumi puuttuu. Mikä avuksi? Pumpulia? Kangasta? Tekolunta? Uusi mieletön idea?

Toisaalta on ihan sama. Näen jo sieluni silmin itseni pistävän postiin kortit tasan samalle jengille kuin edellisinäkin vuosina ja kortit ovat ihan yhtä tylsiä ostokortteja kuin aina ennenkin. Jostain syystä olen edelleenkin ihan poskettoman huono lähettämään joulukortteja. Olen jo aikaa sitten aivan suosiolla luopunut ajatuksesta, että ehtisin postittaa kortit halvemmalla hinnalla ja viskaan joulukuussa postiluukusta tupsahtavan punaisen kuorenkin melko surutta pois. Tämä joulukorttiasia(kin) on listallani "asioita, jotka joskus teen ihan oikeasti kunnolla".

Muita samalla listalla:
- Korjausompelut (Vuosi sitten laitoin Sisun sukkahousut korjattavien pinoon. Ovat muuten edelleenkin korjaamatta.)
- Kuittien ja laskujen järjestäminen (Tilanne nyt: Kuluvan vuoden laskut laatikossa jonkinlaisessa aikajärjestyksessä jonkinlaisessa kasassa. Kerran tänä vuonna jouduin etsimään kaikki yhden laskuttajan laskut. Oli kannattava homma, mutta hiivatin hankala.)
- Vaatekaapin järjestäminen (Nyt minulla on yläkerrasta vallattu tila, eräänlainen walk in closet, joka kävelee minua vastaan aivan näinä päivinä. Kts. seuraava kohta.)
- Pyykkihuolto (Siis sillä tavoin, ettei puhtaat pyykit loju päivä- tai viikkotolkulla koreissa odottamassa vuoroaan. Kts. edellinen kohta.)
- Epämääräisten kasojen kadottaminen ja tärkeiden paperien järjestäminen (Maailma on menettänyt minussa varsinaisen arkeologin, sillä olen kunnostautunut löytämään varmuudella kadotettuja papereita ja asiakirjoja mitä kummallisimmista paikoista. Tässä on auttanut erinomainen muistini, joka tosin on viime aikoina osoittanut vakavia haperoitumisen merkkejä.)
- Valokuvien laittaminen kansioon (En nyt enää viitsinyt käyttää sanaa järjestäminen, koska muuten vaikuttaisin vallan epäjärjestelmälliseltä.)
- Digikuvien läpikäyminen (Ha haa! Okei, voi niitä järjestelläkin.)
- Ruokahuolto (Kamala sana, mutta miten muuten sitä kutsuu? Olisi kiva oikeasti joskus suunnitella viikon sapuskat, käydä järkevästi ja suunnitelman mukaan kaupassa sekä oikeasti löytää kaikki tarpeellinen kotoa.)

Ääh, lista on loputon. Onneksi olen iän myötä alkanut sietää epätäydellisyyttä yhä enemmän ja enemmän. Kasoja vihaan silti yhtä paljon kuin ennenkin.

2 kommenttia:

Tii kirjoitti...

Me tehtiin viime vuonna "lunta" joulukorttikuvaan valkoisilla lakanoilla. :D Eihän se nyt aidolta näyttänyt (varsinkaan kun puolivuotias istui siinä sisävaatteissaan...), mutta idea välittyi. :D Tämän vuoden kortteihin on kledjut hankittuna, mutta lavastustoimenpiteet ovat vielä yhtä suurta kysymysmerkkiä.

Samaistun suuresti koko listaan. Ugh!

Anne kirjoitti...

Aah, kohtalotoveri! Nyt pitää järjestäytyä järjestelmällisen epäjärjestelmällisten kerhoon. Terapiatapaamiset silloin tällöin milloin kenenkin jäsenen kotona ihailemassa itsekseen järjestyneitä kasoja lämpimästä kahvista nauttien.