tiistai 8. marraskuuta 2011

Sattumaako sittenkään?

Meillä leivottiin tänään. Teimme Sisun kanssa iskälle gluteenitonta leipää Sinin kannustaessa vierestä. Täältä löysin ohjeen, jota muokkasin seuraavanlaiseksi:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
2 tl sokeria
1½ tl suolaa 
7 dl Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoa puhtaasta kaurasta 
½ dl ruokaöljyä

Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää lämpimään veteen sokeri ja psyllium. Anna psylliumin turvota hetki. Sekoita joukkoon suola ja noin 2/3 osaa jauhoista. Lisää taikinaan öljy ja loput jauhot hyvin vaivaten. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti leipä jauhotetulla pöydällä. Anna leivän kohota pellillä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia ja sivele niiden pinta ennen uunin laittoa ruoka- tai oliiviöljyllä.  Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. 

Leipominen Sisun kanssa alkaa olla jo hauskaa puuhaa. Mitä nyt heppu sotkee enemmän kuin saa aikaiseksi, mutta sehän nyt kuuluukin asiaan. Taikinaa eksyy myös aika usein suuhun. Siis koko ajan. Sisun taas tunkiessa taikinaa suuhunsa, kysyin "syöksä sitä taikinaa". "E", oli paras, mihin Sisu pystyi suu täynnä taikinaa. 

Nappasin velmuilijasta kuvan ja latasin sen Facebookiin. 


Kurkkasin Facebookin puolelle vähän ajan päästä ja huomasin kummallisen jutun. (Klikkaa suuremmaksi.)Kuvassa Sisun päällä on paita, jonka olen ostanut vuonna 2010. Tarkalleen ottaen kesälomareissulla Haapavedeltä Hannan kangas & sisustus -nimisestä kaupasta. Profilisivuni oikeaan laitaan ilmestyi kuvan julkaisemisen jälkeen sponsoroitu mainos, jossa on kuva samasta kankaasta, josta Sisun paita on tehty. Facebook tunnetusti kohdistaa mainontaa mm. sijainnin ja sen mukaan, mitä statuksiin sattuu kirjoittamaan. Jäin vain miettimään, voiko ihan oikeasti olla sattumaa, että sama kuosi pompahtaa mainokseen. Isoveli Facebook valvoo :)

Ei kommentteja: