maanantai 13. helmikuuta 2012

Tilannekatsaus

Täytyy kyllä ihmetellä, miten saamme näin paljon rahaa kulumaan ruokakauppoihin. 960 euroa kuussa. Okei, onhan meillä kaksi vaippapyllyä ja onhan Keliakialiiton mukaan keliaakikon ostoskori 65 euroa kalliimpi, mutta silti. Huh.


Yllä siis kuitenkin ostokset vertailukuukaudelta eli tammikuulta, jolloin kävimme kaupassa kuin kaupassa. 

Helmikuun aikana emme ole käyneet S- ja K-ryhmän kaupoissa ja tähän päivään mennessä meillä on mennyt 5,70 euroa vähemmän kuin viime kuussa samaan päivämäärään mennessä. Ei kovin merkittävä ero, mutta tätä kuuta on vielä puolet jäljellä. Hei, ehkä ero on kuun loppuun menneessä jo 20 euroa! Heh heh.

Erikoista on kuitenkin se, että kaupoissa vietetty aika on kuitenkin vähentynyt merkittävästi. Kun normaalisti, siis kuten tammikuussa, käymme supermarketissa monta kertaa viikossa vähintään puoli tuntia kerrallaan, on nykyään kauppaostokset hoidettu vartissa, yleensä kymmenessä minuutissa. Olemme miehen kanssa tehneet ruokaostokset kotimatkalla eikä illalla tai viikonloppuna ole enää tarvinnut röynätä koko jengin kanssa kauppaan. Ihan mukava muutos.

Mistään ei ole varsinaisesti tarvinnut tinkiä. Miehelle on tosin hiukan hankala saada gluteenittomia karjalanpiirakoita, sillä niitä ei ihan joka kulmalla myydä. Tähän mennessä on kuitenkin kaikki (muu) tarpeellinen löytynyt.

1 kommentti:

Minz kirjoitti...

Meillä auttoi kovasti aikanaan tuohon ruokalaskun pienenemiseen se, että tehtiin kerralla viikon "ruokalista" välipaloineen päivineen. Siitä kauppalista ja meillä se vain piti rakentaa niin, että kaikki ei ole jääkaappikamaa, koska kaappi on pieni. Osa pakkaseen, osa kuivakaappiin menevää. Kun maitotarpeet loppuivat, sitten juotiin mehua pari päivää ennen uutta kauppareissua.

Kaikkein hankalin vaihe tuossa meille tuntui olevan se ruokalistan miettiminen, että mitä, milloin ja kuka tekee... Siksi nykyään mennään jo hippasen vapaammin. Tavoite on silti, että max 2 kertaa viikossa käydään kaupassa, ei yhtään enempää. Jää heräteostokset selvästi vähemmälle. =D